Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuw project in de bibliotheek van Papendrecht: het ‘huiskamer-gevoel’

Algemeen

PAPENDRECHT • De Bibliotheek AanZet en Sterk Papendrecht starten gezamenlijk een nieuw project in de bibliotheek. Elke dinsdag middag vanaf 14.00 tot 16.00 uur zijn Jannie Nomen en Art Groenenboom aanwezig om met bezoekers iets te ondernemen.

De derde dinsdag in de maand (17 januari) is het spelletjes middag (voor volwassenen), de vierde dinsdag middag in de maand (24 januari) is het ‘In Gesprek over….’. Iedereen kan een thema inbrengen of gewoon onder het genot van koffie of thee een praatje maken. Natuurlijk willen Jannie en Art graag weten welke spelletjes leuk worden gevonden en welke thema’s besproken kunnen worden. Daarvoor zijn ze de eerste en tweede dinsdagmiddag van de maand aanwezig om naar suggesties en ideeën te luisteren. Afgelopen dinsdagmiddag 3 januari zijn ze daar al mee begonnen. Er stond een ezel met schilderij en iedereen die zin had kon een stukje schilderen. Er werd met bezoekers gesproken en gevraagd wat voor activiteit ze misten in Papendrecht.

“Want de bibliotheek is er voor iedereen en omdat we in Papendrecht een buurthuis missen willen Jannie en Art dat ‘huiskamer-gevoel’ in de bibliotheek gaan creëren”, aldus de organisatoren. Ongedwongen, laagdrempelig, waar je zomaar binnen loopt voor een praatje en een bakkie. Jannie en Art gaan graag het gesprek aan. En ze staan open voor wensen en nieuwe ideeën. “We hopen veel nieuwe bezoekers te verwelkomen in de mooie nieuwe bibliotheek in het gemeentehuis in Papendrecht.” Binnenkort zullen er flyers beschikbaar zijn om het nieuwe project onder de aandacht te brengen.