• Wannes als superheld.
• Wannes als superheld. Foto: Aangeleverd

Prikkelarme jeugd/familie voorstelling in Theater De Willem

Algemeen

PAPENDRECHT • De theatervoorstelling ‘Helden’ van De Vertelfabriek is een hele speciale. Deze is namelijk speciaal toegankelijk gemaakt voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar die niet goed tegen prikkels kunnen. De voorstelling is te zien op zondag 19 februari in Theater De Willem in Papendrecht. De kaartverkoop is deze week gestart.

De Vertelfabriek uit Dordrecht maakt voorstellingen die toegankelijk zijn voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. Dit houdt onder andere in dat bij deze voorstellingen het geluid, licht en tempo afgestemd zijn op de doelgroep. De voorstelling ‘Helden’ is voornamelijk te zien op scholen. Omdat Theater De Willem het belangrijk vindt om voor iedere doelgroep toegankelijk te zijn, brengt het Papendrechtse theater deze voorstelling naar hún podium. Voor kinderen in het bijzonder onderwijs bevat het reguliere theater immers vaak te veel prikkels. Hierdoor valt een grote groep kinderen van het speciaal onderwijs buiten de boot. De Willem wil dat deze kinderen ook van theater kunnen genieten.

Over de voorstelling
Je bent een held als je helpt, maar je bent ook een held als je om hulp durft te vragen. Een echte held is dichterbij dan je denkt! Je hoeft geen superheld te zijn om iemand echt te kunnen helpen. Niemand kan alles. Het is goed om te zien wat je wèl kan, en hoe je elkaar kunt helpen. En eigenlijk ben je al een held als je zelf om hulp durft te vragen. In dit verhaal blijken de personages sterker te zijn dan ze lijken en zelf denken. De voorstelling is speciaal gemaakt voor kinderen in de leeftijd 5 tot 8 jaar in het speciaal onderwijs door makers mèt en zonder een beperking.

Kinderen in bijzondere doelgroepen hebben te maken met het gegeven ze soms anders zijn dan andere kinderen. Met de voorstelling laat De Vertelfabriek ze zien en ontdekken dat ze juist bijzondere, misschien wel verborgen, kracht(en) bezitten. Iedereen kan een held zijn.

Gratis stripboek
Bij deze voorstelling is een stripboek gemaakt: ‘Zelfhulpboek voor Helden’. Alle kinderen ontvangen na afloop van de voorstelling een eigen exemplaar.

Filmpje van het bezoek
Om de theaterbezoekers op deze dag zelf een rustig gevoel te geven, is niet alleen de voorstelling prikkelarm, maar ook het theater zelf. Met behulp van een filmpje kunnen bezoekers alvast zien hoe Theater De Willem eruit ziet en hoe een bezoek aan het theater in zijn werk gaat.

Meer info
De voorstelling ‘Helden’ van De Vertelfabriek is te zien op zondag 19 februari in Theater De Willem. Tickets kosten 12,50 euro voor één kind, waarbij een begeleider gratis mee mag. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdewillem.nl of via 078-6158226.