Afbeelding
Foto: 123rf.com

Nationale voorleesdagen in de bibliotheek van Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • In de bibliotheek van Alblasserdam wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Nationale voorleesdagen, die van 25 januari tot en met 4 februari worden gehouden.

Het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan Jutte is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Poppenkast
De start van de nationale voorleesdagen begint de bibliotheek met een leuke poppenkastvoorstelling op 25 januari. Poppenkast speler Paul Jacobs brengt het prentenboek: “Maximiliaan Moddermans geeft een feestje.” Tot leven. De voorstelling is voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. De voorstelling is gratis en begint om 14.30 tot 15.15 uur.

Voorleesontbijt
Het traditionele voorleesontbijt is weer terug. Op zaterdag 28 januari zal tijdens het ontbijt wethouder Margreet de Deugd voorlezen uit het prentenboek van het jaar. Ook zal Juf Jenny voorlezen uit diverse prentenboeken uit de prentenboeken top 10. Het voorleesontbijt is voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Het ontbijt is van 09.00 tot 10.00 uur. Het ontbijt wordt gratis aangeboden wel moet er gereserveerd worden via de website.

Voorleeshelden XL
De voorleeshelden Xl staan dit keer in het teken van het prentenboek van het jaar Maximiliaan Moddermans geeft een feestje. Er wordt voorgelezen maar ook weer geknutseld en er is ook een verrassing. Deze activiteit vindt plaats op woensdag 1 februari en duurt van 1430 tot 16.00 uur.

Er is gratis inloop voor kinderen van drie tot zes jaar en hun ouders of begeleiders.