'Gekkenhuis' bij Papendrechtse vuurwerkverkoper

papendrecht • Vuurwerkverkoper Kees Commandeur van Kees Vuurwerk in Papendrecht heeft zijn jaar goed afgesloten. Hij kreeg drie keer zoveel bestellingen als voor de coronajaren.

"Klanten plaatsten grotere bestellingen dan voor corona. Het bestedingsbedrag lag een stuk hoger. Dat is een signaal: we zijn tegen een vuurwerkverbod. Veel klanten zeggen: ‘Ik hoop niet dat het volgend jaar definitief verboden is.' De losse verkoop was ongeveer gelijk aan de jaren voor corona. Op zaterdag 31 december verkochten we weinig omdat we nog maar weinig hadden.”
Commandeur merkte er weinig van dat mensen krapper zitten door de inflatie en energieprijzen. "Er waren fanatiekelingen die twee jaar gespaard hadden. De mensen die regulier kochten keken wel of ze voor wat minder ook goede producten konden halen. Die lieten de grotere pakketten liggen. Tijdens de losse verkoop was het een gekkenhuis doordat importeurs al in november uitverkocht waren. Wij hadden opgeslagen bij importeurs, dus wij kregen nog binnen.”

Korteland Rijwielen in Papendrecht spreekt over een omzetstijging van 20 procent. "Maar dat komt doordat het vuurwerk duurder is geworden. Mijn gevoel zegt dat de verkoop qua aantallen bij ons ongeveer gelijk was."