Digilab Crea in bieb

alblasserdam • In de bibliotheek in de Rederij aan het Raadhuisplein in Alblasserdam wordt dinsdag 17 januari van 15.15 tot 16.45 uur een Digilab Crea gehouden voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Tijdens het digilab crea staat maken centraal. Soms gebruiken de deelnemers de lasersnijder of 3d printer, maar ook scharen, mesjes en lijm. Het thema is Manga Strips. Aanmelden kan via de website. Kosten leden 3 euro en niet-leden 4 euro.


Live Music Café 

alblasserdam • De band Multi-Music opent zondag 8 januari van 15.00 tot 18.00 uur het Live Music Café in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. De muzikanten van dit seizoen zijn: muzikaal leider Martin Boskamp (piano / accordeon), Sandro Estourgie (vibrafoon), Henk Kok (basgitaar), Theo de Vries (slagwerk), Klaas de Boom (basgitaar), Simon Dekker (gitaar), Nathan Hol (viool / geluid), Peter Boermans (percussie / geluid). Voor de zang zijn er Andrea Keller en Iris Boermans. Toegang is gratis.


Rondleidingen bieb

alblasserdam • In de bibliotheek van Alblasserdam, gevestigd in De Rederij aan het Raadhuisplein, worden op donderdag 19 januari van 14.00 tot 15.30 uur en op vrijdag 27 januari van 10.30 tot 12.00 uur rondleidingen verzorgd voor volwassenen. Vragen als 'Waar zijn de studieplekken?' en 'Hoe komt een reservering naar de bibliotheek?'. Aanmelden kan via de website of aan de balie van de bieb.