• Enkele deelnemers aan een vorige opruimactie.
• Enkele deelnemers aan een vorige opruimactie. Foto: Peter van der Spoel

Zwerfafval opruimactie op 14 januari in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon organiseert op zaterdag 14 januari weer een zwerfafval opruimactie.

Mensen die eerder hebben meegedaan zijn al uitgenodigd voor de vijftiende opruimactie. Het maximale aantal deelnemers blijft nog steeds 120.

Zoals inmiddels gebruikelijk, komt Peter bij iedere deelnemer de spullen (hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde Mueslireep) voor het opruimen, persoonlijk thuis brengen in de dagen voor 14 januari 2023. Alle opruimspullen zijn na de vorige actie gewassen of schoon gemaakt.

Op zaterdag 14 januari 2023 kan iedereen van 09.30 tot 12.00 uur in de eigen wijk gaan opruimen. Iedereen krijgt van Peter uiterlijk op vrijdag 13 januari een aanbevolen opruimgebied opgestuurd.

Na afloop gaat Peter vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen en het opgehaald afval op te halen. Dat is ook het moment waarop iedere deelnemer de McDonald’s tegoedbon voor een product naar keuze ontvangt. Die bon is een jaar geldig.

Al het afval wordt weer gewogen op de weegbrug bij OTT.

Verder zijn er diverse prijzen te winnen, die verloot worden. Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van 20 euro en twee bossen bloemen. Bakkerij J. van der Wegen stelt een cadeaubon beschikbaar.

De inschrijving kan met een opgave aan alblasserdamschoon@outlook.com of via de website www.alblasserdamschoon.nl en sluit vrijdag 13 januari 2023 om 09.00 uur of als er 120 aanmeldingen zijn. Dit wordt op de website aangegeven.