Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Papendrecht keert bijna half miljoen euro aan duurzaamheidsleningen uit; regeling even gestopt

Algemeen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht heeft in het afgelopen jaar 499.296 euro toegewezen in het kader van duurzaamheidsleningen.

Er zijn 35 aanvragen gedaan voor zonnepanelen, 13 aanvragen voor isolerende maatregelen en 8 aanvragen voor hybride warmtepompen en/of HR++ ketels. Deze drie zijn de populairste energiebesparende maatregelen binnen de Duurzaamheidslening.

De lening is bedoeld om het voor woningeigenaren financieel mogelijk te maken om energiebesparende en/of verduurzamende maatregelen toe te passen. Dit zorgt op de langere termijn voor lagere woonlasten voor de woningeigenaar en een prettiger verblijfsklimaat. Het draagt bovendien ook bij aan de energietransitie en sluit aan op de ambitie om als Papendrecht een energieneutrale gemeente in 2050 te zijn.

Voor de uitvoering van de Duurzaamheidslening van de gemeente Papendrecht is in eerste instantie een budget van 500.000 euro beschikbaar gesteld.

“We kunnen een toename in de aanvragen zien nu de winter is begonnen”, meldt de gemeente Papendrecht. In november en december is voor een totaalbedrag van 172.797 euro door de gemeente toegewezen aan Duurzaamheidsleningen. Dit heeft er toe geleid dat het plafond van het budget op 13 december 2022 bereikt is en de gemeente nieuwe aanvragen op een wachtlijst moet zetten.

Als het succes van de Duurzaamheidslening zo blijft, verwacht de gemeente dat een uitbreiding van het budget van de Duurzaamheidslening in het voorjaar van 2023 gewenst is.