In Gebouwendriften is een fraai kunstwerk welkom.
In Gebouwendriften is een fraai kunstwerk welkom. Foto: PR

Gezocht: bevlogen kunstenaars

NIEUWEGEIN • De gemeente is op zoek naar een Nieuwegeinse kunstenaar die een fysiek kunstwerk voor in de buitenruimte van de wijk de Gebouwendriften gaat maken.

Het kunstwerk moet worden gerealiseerd in samenwerking met bewoners, lokale ondernemers en maatschappelijke partners. “Uw creativiteit en ideeën zijn de basis en daarnaast heeft u ook een idee hoe u de buurt betrekt om actief bij te dragen aan het kunstwerk”, aldus de gemeente Nieuwegein in een oproep. Over de vorm van en de materialen waarmee het het kunstwerk moet worden opgetrokken, wordt niet gesproken. Creativiteit staat in dit geval duidelijk op de eerste plaats.

Drie kunstenaars

Er worden maximaal drie kunstenaars uitgenodigd om een projectvoorstel te schrijven en een pitch voor buurtbewoners voor te bereiden. Door middel van stemmen wordt één kunstenaar geselecteerd die de opdracht mag gaan uitvoeren. Het kan dus geen kwaad om voorafgaand aan de inschrijving een goed beeld te vormen van de wijk Gebouwendriften. Wie denkt in de geest van de bewoners, maakt wellicht de beste kans.

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich tot 9 juni aanmelden door een mailtje te suren naar gebouwendriften@nieuwegein.nl.

q  www.nieuwegein.nl