Afbeelding
Foto:

Avond4Daagse, lekker samen op pad

NIEUWEGEIN • De Avond4Daagse van Nieuwegein was weer een geweldig succes. De laatste dag, afgelopen week, liet weer eens zien dat Nieuwegeiners niet alleen sportief zijn ingesteld - er deden weer heel veel mensen mee - maar dat ze ook als publiek graag van zich laten horen. "Ik geniet elke keer weer van al die lopers in de stad, jammer dat ik zelf niet mee kan doen", zegt de oma van twee deelnemende kleindochters. Ze is trots op haar 'meiden' en laat dat graag merken.

Uithoudingsvermogen

Het was alweer de 47ste keer dat de Avond4Daagse in Nieuwegein werd gelopen. Vier avonden wandelen door de stad. De een op het gemak, de ander met een stopwatch om de nek. Maar iedereen op zijn of haar geheel eigen manier. Deze editie van de Avond4Daagse van Nieuwegein trok meer dan tweeduizend wandelaars tussen maandag 22 en donderdag 25 mei. Ze konden kiezen uit drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. Afhankelijk van leeftijd en fitheid allemaal afstanden waar wel wat uithoudingsvermogen bij kwam kijken. En natuurlijk liep het niet bij iedereen even gesmeerd. Hier en daar doken wandelaars met dikke blaren in de berm. Even zitten, goed pleisteren en weer verder. Voor een enkeling ging dat niet op. Een meneer met een bloedende hiel kon echt niet meer verder lopen. "Ik doe het wel voor mijn plezier...", verzuchtte hij. Volgend jaar beter dan maar.

Lekker geinen

Gelukkig was de Avond4Daagse voor veruit de meeste deelnemers een feestje. Eenlingen, koppeltjes en complete vriendengroepen wandelden door Nieuwegein. Sommigen konden het niet laten en zongen vrolijke liedjes. Anderen liepen lekker te geinen en pikten af en toe vanuit het publiek een snoepje of blikje drinken mee. Je sleept tenslotte toch je inwendige mens mee en die moet worden verzorgd.
Namens de Molenkruier was fotograaf Ricardo Smit aanwezig tijdens het wandelevenement. Met name op de laatste dag schoot hij leuke plaatjes van vermoeide, maar o zo trotse deelnemers. En natuurlijk was er het welkom door al die toeschouwers en de muzikanten, waaronder de traditionele fanfarekorpsen. Zij zorgden voor een extra vrolijke noot aan het eind van een evenement waar je toch al blij van wordt.

Kortom: Nieuwegein liet zich ook tijdens deze 47ste editie van de Avond4Daagse van zijn sportiefste kant zien. Dat belooft een nog grotere opkomst voor de editie van volgend jaar. Als de stad weer massaal de wandelschoenen aantrekt en vrolijk fluitend de kilometertjes aan elkaar rijgt.


q  www.a4dnieuwegein.wordpress.com