zaterdag 20 mei

Repair Café Galecop
11:00, Nieuwegein, Buurtplein Galecop, Thorbeckepark 183
Vrijwilligers repareren onder andere uw elektronische apparaten, kleding en fietsen. Ook slijpen zij uw messen. De klokkenmaker is deze maand niet aanwezig.

Musical 'Assepoester (4+)'
13:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
In 'Assepoester De Musical' komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Uiteraard zal ook in deze sprookjesvoorstelling een flinke doses humor niet ontbreken. Door de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums staat in deze familiemusical niets een lang en gelukkig leven meer in de weg.

Ierse muziek door 'Fling'
20:15, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A
Fling presenteert deze avond een nieuw en intiem programma. Het duo, diep geworteld in de traditie, weet op vernieuwende wijze platgetreden paden te ontstijgen met hun eigenzinnige benadering van zowel traditionele als eigen composities. Bestel tickets via www.departnernieuwegein.nl/programma.

zondag 21 mei

Documentaire Freek de Jonge over echtgenoot Hella
15:00, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Tijdens de lockdowns trok Hella de Jonge zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met persoonlijke verhalen. In 'Het Atelier' voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever.

woensdag 24 mei

Dansvoorstelling 'Second Life'
20:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
'Second Life', geïnspireerd op de beroemde choreografie 'Live' (1979) van choreograaf Hans van Manen is een indringend liefdesduet en een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit; een second life. De dansers raken verzeild in een zoektocht naar houvast en identiteit waarin hun liefde plaatsmaakt voor egocentrisme.