Afscheidsfeesten

nieuwegein • SV Geinoord en VSV Vreeswijk gaan over enkele weken fuseren. Zij nemen dan afscheid als zelfstandige voetbalvereniging. De beide clubs doen dat met eindfeesten. Het eindfeest van SV Geinoord wordt op Parkhout gehouden op zaterdag 20 mei. Bij VSV Vreeswijk wordt gefeest op vrijdagavond 2 juni.

Bij SV Geinoord wordt het eindfeest voorafgegaan door de competitiewedstrijd tegen Benschop, een wedstrijd die best nog eens belangrijk zou kunnen zijn. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Tussen al het voetbalgeweld door worden om 15.15 uur de jeugdkampioenen gehuldigd. Na afloop van de wedstrijd is de start van het eindfeest. Om 19.00 uur is er een optreden van Mike Versteeg en om 20.45 uur van Jan Woudenberg.

Bij VSV Vreeswijk wordt het eindfeest gehouden op vrijdagavond 2 juni. De aanvang is om 20.30 uur. Op die avond is er een optreden van onder meer zanger Rodney en DJ Tom & Koen. 

Zaterdagmiddag 3 juni wordt op sportpark Zandveld een jubileumwedstrijd gespeeld tussen twee kampioenselftallen uit vroeger jaren. De wedstrijd zal onder leiding staan van de voormalige toparbiter Roelof Luinge. De aanvang is 15.00 uur.


Kostbare punten

nieuwegein • De korfballers van Koveni deden zaterdag in de uitwedstrijd tegen Keizer Karel/Noviomagum goede zaken door met 16-21 te winnen. De Nieuwegeiners hadden ondanks het fraaie weer, een koude start. Pas na een kwartier begon het bij de ploeg van aanvoerder Laurie Straver beter te draaien. Toen Koveni 10 minuten voor tijd een voorsprong van 7 doelpunten had opgebouwd, was het voor de Nieuwegeinse formatie 'kat in 't bakkie'. Het werd uiteindelijk 16-21. Er moeten nog vier wedstrijden worden gespeeld. Koveni kan de komende wedstrijden niet compleet zijn. Er moet met invallers uit het tweede team gespeeld worden.