• Het duo Jonkers en Kersten.
• Het duo Jonkers en Kersten. Foto: Aangeleverd

Muzikaal poëtische tweeluik in Vianen

vianen • In het kader van de serie 'AvondextrA' treden Jopie Jonkers en Anna Kersten vrijdagavond 26 mei op met hun programma 'Gedane Zaken & Les Mots d’Amour' in het Stedelijk Museum Vianen. Dit is een muzikaal poëtische tweeluik waarin de zee en de liefde leitmotiv zijn. 

In Gedane Zaken speelt de zee in al haar verschijningen, ook als metafoor, de hoofdrol met thema’s als melancholie en vergankelijkheid maar ook schoonheid en een vleugje humor. 

In Les Mots d’Amour komt de liefde in al haar aspecten aan de orde, teksten uit het leven gegrepen, tederheid, jaloezie, hartstocht, gemis en de Liefde met een hoofdletter. Dit alles wordt omlijst door een keur aan Franse chansons, Engelse ballads en hier en daar een Argentijns lied of een vleugje Nederlandstalig. 

In dit programma zijn voordracht, teksten en zang van Anna Kersten. Jopie Jonkers zorgt eveneens voor zang én voor de instrumentale ondersteuning met klassieke harp. 

Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De toegang is 15 euro. De aanvang is om 19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur). Reserveren kan via pers@stedelijkmuseumvianen.nl.