Aquarijn schoonspringers in Noorwegen.
Aquarijn schoonspringers in Noorwegen. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeins schoonspringers succesvol in Noorwegen

Sport

NIEUWEGEIN • De schoonspringafdeling van Aquarijn nam vorige week met veel succes deel aan de Bergen Open, een groots opgezet schoonspringtoernooi in het Noorse Bergen. Er werd aan deelgenomen door 180 springers en springsters afkomstig uit maar liefst 17 landen, waaronder Amerika en Australië.

Het Nieuwegeinse Aquarijn was in Noorwegen vertegenwoordigd met zes springers. Matthew Hibbert kwam bij de wedstrijden uit voor TeamNL.
Aquarijn kwam in Bergen uitstekend voor de dag. Er werden maar liefst zes medailles behaald, vier maal een puntenrecord gescoord en door Matthew de kwalificatie voor de Europese Junioren Kampioenschappen afgedwongen.

Matthew nam overigens alleen deel aan de wedstrijden op de 1-meter-plank. Hij werd knap derde en deed dat in een nieuw persoonlijk record. Deelname op de 3-meter zat er voor Matthew nog niet in omdat hij nog maar net was hersteld van een vervelende armblessure. De punten van Matthew waren hoog genoeg voor deelname aan het EK, die in in augustus in Kroatië worden gehouden. 

Bij de dames kon Oona Abbema na lange tijd opnieuw laten zien dat ze op de weg terug is. Op de 3-meter heeft ze echter haar volledige programma nog niet terug. Daarvoor was de tijd tekort. Maar met een twaalfde plaats mocht ze zeker niet ontevreden zijn.