vrijdag 12 mei

QUEEN The Music in De Kom
20:15, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Met tientallen hits in de jaren '70, '80 en '90 is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. De band staat bekend om haar muzikale veelzijdigheid, gelaagde arrangementen, harmonieën en krachtige live optredens. QUEEN The Music komt op 12 mei naar DE KOM met een volledig nieuwe tribute, waar het meesterwerk 'a Night at the Opera' centraal staat.

zaterdag 13 mei

Vogelexcursie met IVN
09:30, Nieuwegein, Jack’s Grillhouse, Parkhout 2
IVN organiseert een vogelexcursie in de Zouweboezem. Het is een wandeling van (ruim) 2 uur. Deelname is gratis, maar wel graag opgeven of je wilt meerijden, zelf rijdt of passagiers kunt meenemen. Aanmelden kan via publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

Toneelstuk 'Een flinke linkse vrouw' in De Partner
20:15, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A
Theaterduo Zeevlam treedt op op met Een Flinke Linkse Vrouw. Spel: Linda Møller en Casper van Bohemen. Margje heeft een groot hart voor mens, dier en plant. Zij redt graag schepsel van de straat. Dit keer haalt zij een uitdagend project in huis: Jan. Jan is vaak te vinden voor de supermarkt. Maar is deze straatkrantverkoper wel zo oprecht en gutmensch Margje wel zo onbaatzuchtig als zij zich voordoen? Tickets via www.ticketkantoor.nl.

woensdag 17 mei

'Boekestijn en De Wijk voorspellen de toekomst' in De Kom
20:15, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
China en Rusland dagen de huidige orde uit, het Westen duwt terug met wapens voor Oekraïne en sancties tegen China. Gaan we naar een multipolaire wereld? En wie staan dan aan onze kant? Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk zoeken in 'Boekestijn en De Wijk voorspellen de toekomst' op 17 mei in DE KOM naar de nieuwe wereldorde die zich voor onze ogen lijkt te vormen. Onder leiding van Hugo Reitsma buigen Boekstijn en De Wijk over de huidige crises heen. Want in onzekere tijden zou je een blik in de toekomst willen werpen. Elke avond ontvangen zij een expert binnen zijn/haar vakgebied: economie, demografie, grondstoffen & energie, militair, klimaat en democratie.