Dames JSV in bekerfinale

nieuwegein • Het damesvoetbalelftal van JSV boekte vorige week een paar mooie successen. Zo drongen de Nieuwegeiners via een overwinning in Aalsmeer (5-6 na penalty's) door tot de bekerfinale. Komende zaterdag kunnen ze door concurrent FoCus’07 te verslaan bovendien kampioen van de vierde klasse worden.

Helaas moet trainer Driekus Betzold vanaf de zijlijn toekijken. Hij werd eind februari van dit jaar ziek, waardoor Chantal van Maurik zijn functie moet overnemen. "Maar dat doe ik wel onder begeleiding van Driekus", zegt Chantal. "Ik heb overigens ooit mijn trainersdiploma gehaald en dat komt me nu bij toeval goed van pas".

Chantal voetbalt zelf ook nog, maar momenteel focust ze zich vooral op het geven van training als voorbereiding op de bekerfinale en de kampioenswedstrijd. "Ik train zelf apart bij een andere club om zo spoedig topfit te worden". Chantal speelde eerst een aantal jaren bij de jongens en stapte daarna over naar de meiden. 

Ze is ooit een tijd bij JSV weggeweest, maar keerde toch weer terug. "Bij JSV voel ik me echt het beste thuis. Alleen het niveau elders was wel een tijdje interessant", aldus Chantal. 

Met de toekomst zit het bij de dames wel goed. Een aantal meidenteams staat op het punt kampioen te worden.


Atverni-atleten doen mee aan marathons

nieuwegein • Een aantal atleten van de Nieuwegeinse atletiekvereniging Atverni heeft onlangs meegedaan aan de Marathon van Rotterdam. Boudewijn Emo kwam tot een eindtijd van 2.44 en daarmee een p.r. Een dag na Rotterdam werd de Boston Marathon in de Verenigde Staten gelopen, een van de grootste marathons ter wereld. De snelste marathonloper van Atverni Jeroen van Haaren deed hieraan mee. Hij liep een tijd van 2.56.