• Bij Nieuwegein Diamonds vindt in juni de 'European Slowpitch Softbal League' plaats.
• Bij Nieuwegein Diamonds vindt in juni de 'European Slowpitch Softbal League' plaats. Foto: Archief

Internationaal softbal in Nieuwegein

nieuwegein • Dan vinden daar namelijk Europese competitiewedstrijden van de 'European Slowpitch Softbal League' plaats. Eén van de leden van Nieuwegein Diamonds maakt deel uit van de organisatie van deze competitie.

Bovendien worden er binnenkort (aangepaste) wedstrijden gespeeld tussen een regioteam - bestaande uit spelers van blinden en slechtzienden - en enkele andere Nederlandse en mogelijk ook buitenlandse teams. Eén van de vrijwilligers van Nieuwegein Diamonds is druk bezig om een regioteam bij elkaar te brengen.
Er zijn dus volop activiteiten bij de Nieuwegeinse honk- en softbalvereniging, waarvan Feiko van der Veen de gedreven voorzitter is. Vijftien jaar geleden startte Feiko als interim-voorzitter, maar inmiddels is hij alweer geruime tijd 'gewoon' voorzitter.

De ongeveer 125 leden tellende club had het in de coronaperiode qua ledental even moeilijk, maar inmiddels heeft zich weer een aantal nieuwe leden aangemeld. Met name bij de jeugd groeide het ledental, ook al blijft het werven van de jongste jeugd wat lastig. ‘’Het grootste deel van onze leden is afkomstig uit Nieuwegein, maar ze komen ook uit IJsselstein, Utrecht en zelfs uit Tiel’’, vertelt Feiko.

De vereniging telt vier honkbal- en drie softbalteams, pupillen aspiranten, junioren en senioren. Halverwege april gingen de competities weer van start. Op de vraag hoe de teams het tot heden doen kan Feiko nog geen antwoord geven. ‘’Het is nog te vroeg om daar een duidelijke uitspraak over te doen. Vorig jaar waren de pupillen overigens kampioen in hun klasse geworden.’’ 

Aandachtspunt

Het aantal vrijwilligers en trainers blijft een voortdurend aandachtspunt. "Voor terugkerende activiteiten is het lastiger om dan om eenmalig iets te organiseren", aldus Feiko. "Ons bestuur is redelijk compleet. We missen alleen nog een secretaris. Die zouden we er graag bij hebben."

De honk- en softbalcompetitie is momenteel in volle gang. Maar als het hoogzomer is, staan de competities een poosje stil. De zomerstop is vanaf half juli tot de derde week van augustus. Daarna wordt er. als de weersomstandigheden dat tenminste toelaten, doorgegaan tot medio oktober.