Afbeelding
Foto: Doortrappen

Met de fietsvalpreventietraining blijf je veilig doortrappen

Fietsvalpreventie-training op Buurtplein Zuid

nieuwegein • Ben je bang om te vallen en fiets je daarom veel minder dan je zou willen? Fiets je wel veel maar wil je weten hoe je stevig in het zadel blijft zitten? En wat je moet doen als je toch valt? Meld je aan voor de gratis 'Doortrappen fietsvalpreventietraining' op 25 mei. 

Fysiotherapeuten Eefke Wind en Marieke Stortelers praten Nieuwegeinse zestigplussers tussen 11.00 en 13.00 op Buurtplein Zuid bij. Zij hebben het over het voorkomen van fietsongevallen, wat er verandert als je ouder wordt en wat je zelf kunt doen om fit te blijven fietsen. Ook doe je onder hun professionele begeleiding balans- en evenwichtsoefeningen. 

De eerste fietsvalpreventietraining in april liep zo snel vol dat er nu al een tweede datum is. Nieuwegein Fietst organiseert deze trainingen in opdracht van gemeente en provincie. De deelnemers geven de training een dikke acht. Enkele reacties: ‘Gezellig en informatief, de afwisseling tussen presentatie en beweegactiviteit was prettig.’ ‘Ik twijfelde of dit wel interessant zou zijn met mijn fietservaring maar ben blij dat ik gegaan ben.’ ‘Eigenlijk moet de hele fietsclub hierheen gaan.’

Aanmelden kan bij Doortrappen-coördinator Linda Blankenstein via info@nieuwegeinfietst.nl.