• Het wooncomplex Point of View in Nieuwegein. Op het kale dak van de parkeergarage had de tuin dit voorjaar aangelegd moeten worden.
• Het wooncomplex Point of View in Nieuwegein. Op het kale dak van de parkeergarage had de tuin dit voorjaar aangelegd moeten worden. Foto: Google Street View

Bewoners nieuw wooncomplex in Nieuwegein moeten langer wachten op tuin

Nieuws

NIEUWEGEIN • De bewoners van het nieuwe appartementencomplex Point of View in Nieuwegein moeten langer wachten op hun gezamenlijke tuin. De blijkt uit een buurtbericht van de gemeente.

De tuin komt op het dak van de ondergrondse parkeergarage van het wooncomplex. Samen met bewoners is bedacht hoe deze tuin eruit komt te zien. De aanleg van de tuin zou dit voorjaar starten, maar er zat een lek in het dak. Dit moest eerst gedicht worden.

Het lek is inmiddels gemaakt en het dak is nu klaar voor de aanleg van de tuin. Maar de tuin kan alleen tijdens het plantseizoen worden aangelegd, zodat de nieuwe planten dit overleven. Het plantseizoen loopt van oktober tot en met april. De aanleg van de tuin wordt daarom uitgesteld.

De bewoners van Point of View hebben hier vorige week een buurtbericht over ontvangen. Later dit jaar ontvangen ze een buurtbericht met de planning van de werkzaamheden.