• Links de Plofsluis in Nieuwegein. Het illegale feest werd hier vlakbij gegeven.
• Links de Plofsluis in Nieuwegein. Het illegale feest werd hier vlakbij gegeven. Foto: Google Street View
MET VIDEO

Illegaal feest in Nieuwegein tot diep in de ochtend, gemeente en politie grijpen niet in

Nieuws

NIEUWEGEIN • Op het veldje bij de Plofsluis in Nieuwegein vond in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal dansfeest (rave party) plaats. Politie en gemeente waren niet op de hoogte dat dit feest plaats zou vinden. Op de locatie kwamen tussen de 150 en 200 mensen bijeen. 

Voor dit evenement is geen vergunning aangevraagd bij de gemeente. Rave party’s zijn illegale feesten, waarbij grote groepen mensen naar 1 locatie komen en zorgen voor veel overlast. “Door deze overvaltechniek is het voor gemeente en politie moeilijk om hier met voldoende mankracht op te kunnen anticiperen”, laat de gemeente weten in een verklaring.

Tot diep in de ochtend
Om 01.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen bij de politie. Die is toen direct ter plaatse gegaan om afspraken te maken over het geluidsvolume en het beëindigen van het feest. Maar de feestvierders kwamen de afspraken over het geluidsniveau in onvoldoende mate na. Uiteindelijk ging de rave tot ongeveer 09.30 uur ‘s ochtends door, zonder verder ingrijpen van gemeente en politie.

Reactie burgemeester
Frans Backhuijs: “Wat er gisteravond is gebeurd keur ik af. Naast de geluidsoverlast voor inwoners, is het ook gevaarlijk voor de bezoekers om met zoveel mensen die veelal onder invloed zijn bijeen te komen. Uiteraard gaan wij dit incident evalueren.”