zaterdag 29 april

Natuurwandeling
08:00, Nieuwegein, Park Oudegein
Anders dan normaal vindt de komende maandelijkse natuurwandeling niet plaats op de eerste zaterdag van de maand, maar een week eerder: op 29 april. Bij deze natuurwandeling staan we stil bij de vogels, planten en insecten in Park Oudegein. Ook het weer is soms onderwerp van gesprek. De wandeling is gratis, aanmelding is niet nodig. De start is om 08:00 uur op de parkeerplaats bij Jack's Grillhouse, Parkhout 2.

dinsdag 2 mei

Stadspasfilm voor kinderen
14:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A
In de meivakantie organiseert Stichting Leergeld in samenwerking met De Partner en de Nieuwegein Stadspas een geheel verzorgde filmmiddag met 'Pluk van de Petteflet' voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Aanmelden kan via leergeldnieuwegein@gmail.com.

Stadspasfilm voor kinderen
14:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A
In de meivakantie organiseert Stichting Leergeld in samenwerking met De Partner en de Nieuwegein Stadspas een geheel verzorgde filmmiddag met 'Bend it like Beckham' voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Aanmelden kan via leergeldnieuwegein@gmail.com.

woensdag 3 mei

'Op zoek naar Europa'
20:15, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Tijdens de wervelende show 'Op zoek naar Europa' vol muziek, beelden en humor gaan De Kiesmannen samen met het publiek op zoek naar het Europese verhaal van vandaag.

Marjolijn van Kooten in De Kom
20:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Marjolijn van Kooten is een bijzondere eend in de theaterbijt, met wat ze zelf noemt 'psychiatrisch cabaret'. In haar muzikale voorstelling 'Hoe vind je het zelf gaan?' op 3 mei in DE KOM probeert ze het taboe op psychische aandoeningen te doorbreken. Met veel humor - het liefst zwarte - en mooie liedjes kaart ze vragen aan als: hoe verbind je je écht met anderen. Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Durf je je psycholoog tegen te spreken? Of gaan we gewoon doen wat de wereld van ons lijkt te verwachten?