• Het waterpolovrouwenteam van Aquarijn is kampioen geworden in de tweede divisie.
• Het waterpolovrouwenteam van Aquarijn is kampioen geworden in de tweede divisie. Foto: Aangeleverd

Promotie voor waterpolovrouwen

nieuwegein • Als het aan Arie Schouten ligt, is hij dan opnieuw trainer van de ploeg. Het team werd vorige week zaterdag kampioen van de tweede divisie.

Arie Schouten (61) en het Nieuwegeinse vrouwenwaterpoloteam blijken elkaar wel te liggen, want al eerder was hij daar succesvol trainer. Schouten is zijn sportcarrière overigens niet begonnen als waterpoloër. Eerder voetbalde hij, maar maakte een beenbreuk een eind aan zijn korte voetballoopbaan.

Waterpolo

Omdat zijn vader toen al bij het waterpoloën betrokken was, koos zoon Arie toen ook voor die tak van sport. Na zelf ook een tijdje actief aan waterpolo te hebben gedaan – bij clubs als PCG, ZVDO en De Vennen – koos hij voor een loopbaan als waterpolotrainer. 

Na bij de meisjes van ZVDO als oefenmeester te zijn begonnen, werd hij trainer van achtereenvolgens De Vennen, De Warande, SBCC 20000, Mnc Dordrecht en Aquamigos en nu dus voor de tweede keer Aquarijn. ‘’Bij die clubs gaf ik training aan vrouwen, mannen en jeugd’’, vertelt Arie, die toen hij voor het eerst met Aquarijn in contact kwam, de club nog niet kende. Maar de kennismaking is beide partijen uitstekend bevallen. Zo goed zelfs, dat Arie na een seizoen De Waranda bij Aquarijn is teruggekomen.

'Behoorlijk fanatiek'

Vorig seizoen toen Arie geen trainer van Aquarijn was, eindigde de ploeg in de tweede divisie als 5e. En dit seizoen werd het team dus kampioen met als gevolg promotie naar de eerste divisie. ‘’Zonder op mijn borst te kloppen wil ik wel beweren, dat mijn terugkomst bij Aquarijn bijzonder belangrijk voor de ploeg is geweest. Ik vind van mezelf, dat ik behoorlijk fanatiek ben en dat ik de dames hard laat werken tijdens de trainingen. Bovendien ben ik duidelijk in wat ik wil. En het allerbelangrijkste is, dat ik de dames in zichzelf laat geloven.’’ 

Arie Schouten weet uiteraard nog niet hoe het niveau van de nieuwe divisie straks is. ‘’Ik weet daarom niet of we kunnen meekomen. Handhaven is dan ook eigenlijk ons belangrijkste doel. Daarbij hoop ik, dat het team in tact blijf, al ben ik daar niet zeker van.’’

Thijs Middelkoop

q  www.aquarijn.eu