Omstanders redden man uit te water geraakte auto op afrit bij Nieuwegein

nieuwegein • Op de afrit van de A27 bij Nieuwegein is zondagmiddag een auto te water geraakt. Twee omstanders die dat zagen gebeuren aarzelden geen moment en sprongen het water in om de bestuurder uit de auto te halen. De man was daardoor snel weer op de kant waar hij door de ambulancedienst verder werd geholpen. 

Rijkswaterstaat zette de afrit naar Nieuwegein helemaal af, omdat de hulpdiensten ruimte nodig hadden. Een bergingsbedrijf heeft de auto met assistentie van brandweerduikers uit het water getakeld. Vermoedelijk is de bestuurder niet goed geworden achter het stuur. 

Hoe het nu met het slachtoffer gaat is onbekend. De politie prijst de reactie van de omstanders die zo snel handelden. Er wordt vaak kritiek geuit op mensen die bij een ongeval als 'ramptoerist' optreden, maar dat was in dit geval dus niet aan de orde.


Park wordt opgeknapt en krijgt nieuwe naam

nieuwegein • Het park tegenover het busstation in City Nieuwgein wordt vernieuwd. Bij een nieuw park hoort een nieuwe naam, vindt de gemeente. En die naam wordt niet zomaar ergens vandaan geplukt. 

Woon of werk jij in de buurt van het park of maak je gebruik van het park? Dan mag jij een nieuwe naam bedenken. Geef op www.city-nieuwegein.nl jouw naam voor het park door. Uit de inzendingen worden drie namen gekozen waarop vervolgens gestemd kan worden. De naam met de meeste stemmen wordt de nieuwe naam van het park. 

In juni wordt het park feestelijk geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam van het park bekend gemaakt.