• 'Wachtverzachter' Rooie Arie bij de Kolfstedetunnel in Nieuwegein.
• 'Wachtverzachter' Rooie Arie bij de Kolfstedetunnel in Nieuwegein. Foto: Jan Buteijn

Nieuwegein zet ‘wachtverzachters’ in om wachten bij Kolfstedetunnel aangenamer te maken

Nieuws

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein heeft ‘wachtverzachters’ ingezet om het wachten bij de Kolfstedetunnel zo aangenaam mogelijk te maken. Voor de veiligheid was het nodig om het verkeer door de tunnel af en toe tegen te houden. Twee dagen liep je de kans dat je even moest wachten, voordat je door de Kolfstedetunnel kon. 

Het oponthoud was maximaal tien minuten. Naast de Kolfstedetunnel wordt een gebouw gesloopt om plaats te maken voor een klein park. Het Omgevingsteam maakte van de gelegenheid gebruik om met wachtenden te praten over de vernieuwing. 

Nieuwegeiner Rooie Arie zorgde daarnaast voor een vrolijke noot en sportcoach Bea van DeMIXX zette de wachtenden aan om te bewegen. Hostesses, op hun beurt, vroegen om een naam te bedenken voor het nieuwe park tegenover het busstation. En er werden drankjes uitgedeeld. Zo moest de wachttijd snel voorbij gaan.  

Inbreng
Wethouder Marieke Schouten was bij de eerste keren dat het verkeer voor tien minuten werd tegengehouden. Haar reactie: “Het korte oponthoud bij de Kolfstedetunnel was voor ons een uitgesproken gelegenheid om met wachtenden in gesprek te gaan en hun inbreng te vragen bij de vernieuwing van City. We hebben al enkele mooie namen opgehaald voor het park bij het busstation dat wordt vernieuwd. Voor de wachtenden hebben we als vermaak zogenaamde ‘wachtverzachters’ ingezet.”

Een wachtende fietser reageerde: “In het buurtbericht heb ik gelezen dat dit ging gebeuren. Leuk dat jullie er aandacht aan besteden en er iets leuks van maken. Dat verzacht de wachttijd.” Het sloopwerk verliep voorspoedig, waardoor er uiteindelijk - in plaats van de aangekondigde drie dagen - anderhalve dag wachttijden waren.