zaterdag 22 april

Musical 'Misfit' in De Kom
19:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
De succesvolle Netflixserie en filmhit 'Misfit' komt nu ook als musical naar het theater. Julia heeft het perfecte leventje in Amerika. Dan moet ze ineens terug verhuizen naar Nederland en staat haar leven op zijn kop. Door de populairste meiden van haar nieuwe school wordt ze tot 'Misfit', een buitenbeentje bestempeld. Bij een talentenwedstrijd op school krijgt ze de kans om terug te gaan naar Amerika. Ze kan goed zingen, maar heeft met haar plankenkoorts nog nooit voor een publiek gestaan. En dan wordt ze ook nog eens verliefd op een muzikant op school!

zondag 23 april

'Code Blauw' met Klaas Wilting
15:00, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A
Entree is 10 euro. Tickets zijn te bestellen via www.departnernieuwegein.nl/programma.

dinsdag 25 april

Anne Wil Blankers vertelt over haar leven en werk in De Kom
14:00, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Anne Wil Blankers is al 60 jaar een gelauwerde actrice. Ze speelde onder meer in stukken van Shakespeare, Tsjechov en Ibsen, maar ook in talloze films en televisieseries, zoals 'Prettig geregeld' en 'Wilhelmina'. Anne Wil heeft een reeks aan prestigieuze prijzen gewonnen en is tevens Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 'Anne Wil Blankers vertelt' is een informele middag over haar leven en werk, over koninginnen en volksvrouwen, tragedies en komedies, twijfels en roem. Kortom, een reis door 60 jaar toneelspelen. Een bijzonder en onvergetelijk uitje.

vrijdag 28 april

Gratis lunchpauzeconcert met muziek van Einaudi in De Kom
12:45, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
In het theatercafé trakteert een artiest of ensemble u iedere maand op lichtverteerbare muziek. De concerten beginnen om 12.45 uur, vanaf 12.30 uur is het theatercafé geopend. Vrijdagmiddag 28 april staat de eerstvolgende op de agenda. Pianist Ani Avramova strijkt dan neer op de stip in het theatercafé en speelt muziek van onder anderen Einaudi. Kom lekker uw bammetje eten onder het genot van fijne muziek en luid het weekend muzikaal in.