• De schoonspringers van Aquarijn.
• De schoonspringers van Aquarijn. Foto: Aangeleverd

Schoonspringers winnen 11 medailles

nieuwegein • De schoonspringafdeling van Aquarijn heeft het zaterdag in Eindhoven bij de tweede wedstrijd van een serie van drie circuitwedstrijden uitstekend gedaan. 

De Nieuwegeinse vereniging won maar liefst elf medailles.
In de A/S-groep lijn 2 maakte Oona Abbema na lange maanden blessureleed weer haar rentree. Het werd een meer dan uitstekend optreden. Ze won de serie met een mooie reeks sprongen. Daan Willemen werd tweede en Matthew Hibbert, die met een ingetapete arm een aangepast programma liet zien, wist er nog een derde plek uit te slepen. Iris de Heer eindige in die groep als vijfde, Nica Rakké als zesde en Aiden Wallegie als negende.

In de C/B-groep lijn 2 moesten zes sprongen op de 1-meterplank worden getoond. Mika Grosze Nipper werd fraai tweede, Lars van Hilten vierde, Joy Daalhuizen vijfde en Yuna Hulkenberg zesde. In de A/S-groep lijn 1 (16 jaar en ouder) was er een gouden plak voor Stanley Grijpink en een zilveren medaille voor Jae Schoondermark.
In de C/B-groep lijn 1 moesten zes sprongen op de 3 meter worden getoond. Op dat onderdeel werd Minte Bos zesde, Elisa Kool zevende. Mischa Dijkstra achtste en Mike Hoogendam negende. In de D-groep (10/11-jarigen) was er goud voor Sureka Bierman Kerklaan en zilver voor Nouk Swart. Lizzy Hamerling won goud in de E-groep. Bij de masters sloot Tanja van Hassel de voor Aquarijn succesvolle dag af met een gouden medaille.