• The Closet Sale voor het Ronald McDonald Huis Utrecht.
• The Closet Sale voor het Ronald McDonald Huis Utrecht. Foto: Linda Blankenstein

Shoppen én daarmee een goed doel steunen? Dat kan hier in Nieuwegein

Nieuws

NIEUWEGEIN • Tweedehands kleding, maar ook etagères, handgemaakte tassen en glazen beschermengeltjes: Linda Blankenstein en haar team verkopen dit alles vrijdag 21 april in The Closet Sale op Cityplaza. De hele opbrengst van deze winkel-voor-één-dag gaat die dag naar het Ronald McDonald Huis Utrecht. Klanten kopen iets voor een klein bedrag en met elke verdiende 60 euro sponsoren ze één overnachting voor ouders met een ziek kind. 

De Nieuwegeinse Linda logeerde zelf wekenlang in het Huis toen haar jongste dochter ernstig ziek was. “Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk de Huizen zijn. Binnen een paar minuten was ik bij mijn dochter als er iets was. En het is ontzettend fijn om een plek te hebben waar je even tot rust kunt komen.”

Blankenstein staat in de winkel samen met een aantal teamgenoten; allemaal vrijwilligers en medewerkers van Huis Utrecht. “Zij maken van het Huis een thuis voor families met een ziek kind. Als team Walking Hearts doen we in juni voor de tweede keer mee aan de HomeWalk: een sponsorloop waarbij we binnen 24 uur 120 kilometer lopen. The Closet Sale is één van de acties waarmee we geld inzamelen.”

The Closet Sale voor het Ronald McDonald Huis Utrecht is op vrijdag 21 april geopend tussen 09.30 en 18.00 uur. De winkel bevindt zich op winkelcentrum Cityplaza, op de Raadstede 27, tussen New Yorker en H&M. Pinnen is mogelijk.

Linda Blankenstein (l) in The Closet Sale op Cityplaza. Foto: Linda Blankenstein