• ZorgSpectrum nam vorige week het Topcare-predicaat in ontvangst.
• ZorgSpectrum nam vorige week het Topcare-predicaat in ontvangst. Foto: Aangeleverd

ZorgSpectrum-locaties in Nieuwegein ontvangen predicaat voor geriatrische revalidatiezorg

Nieuws

NIEUWEGEIN/HOUTEN • ZorgSpectrum mag zich officieel ‘Topcare-expertisecentrum’ noemen op het gebied van geriatrische revalidatiezorg. De zorgorganisatie nam vorige week het ‘Topcare-predicaat’ in ontvangst uit handen van directeur van Topcare David Engelhard.

Topcare-expertisecentra verbeteren de kwaliteit van zorg en behandeling door (wetenschappelijk) onderzoek te doen en de resultaten daarvan toe te passen in de praktijk. Goede samenwerking met hogescholen en universiteiten is hierin van groot belang.

Nieuwegein en Houten
ZorgSpectrum heeft het predicaat behaald voor de geriatrische revalidatiezorg die wordt geboden op locaties De Geinsche Hof in Nieuwegein, de revalidatie-afdeling in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Ervenstaete in Houten.

Tijdens de overhandiging complimenteerde David Engelhard de zorgorganisatie met de stappen die zijn gezet om dit kwaliteitslabel te behalen. “ZorgSpectrum is enorm gegroeid sinds de proefvisitatie in september 2021. Qua publicaties en presentaties scoort ZorgSpectrum ver voorbij een startende Topcare-organisatie.”

‘Mooie erkenning’
Regina Falck, directeur Behandeling en expertise en Klant en marktontwikkeling, nam het certificaat namens ZorgSpectrum in ontvangst. “Wetenschap, een pijler van Topcare, omarmen we al lange tijd binnen ZorgSpectrum. We hebben mooie onderzoeken lopen, waaronder slaaponderzoek en onderzoek naar sarcopenie, en we hebben een onderzoeksagenda die aansluit op het maatschappelijke thema ‘beter naar huis’. Het is een mooie erkenning voor de geriatrische revalidatiezorg die we bieden. Het Topcare-predicaat is een startpunt, we gaan door op de ingeslagen weg.”