• Het pand Zadelstede van Woonin in Nieuwegein.
• Het pand Zadelstede van Woonin in Nieuwegein. Foto: Google Street View

In dit Nieuwegeinse kantoorpand kun jij morgen op ‘circulaire safari’

Nieuws

NIEUWEGEIN • In het kantoorpand Zadelstede van Woonin vindt morgen de eerste ‘circulaire safari’ plaats. Bezoekers krijgen dan de kans om herbruikbare materialen te oogsten. Het pand wordt namelijk gesloopt. 

Het concept van een circulaire safari is als volgt. Je struint door een kantoorpand dat gesloopt of gedemonteerd gaat worden. Via een speciale app kun je met een foto aangeven welke materialen of producten je graag wilt hebben. Vervolgens gaat de sloper deze materialen demonteren, zodat jij ze kunt gebruiken in een nieuw project.

Meubels, bouwmaterialen en meer
Voor Woonin is dit een manier om bij te dragen aan circulariteit, zonder veel bijkomende kosten. Voor afnemers is de safari ideaal, omdat de materialen wel gereserveerd, maar niet direct afgenomen hoeven te worden.

De Zadelstede is een kantoorpand van Woonin uit 1983 met hoogwaardige inbouwpakketten. Met een oppervlakte van bijna 8500 m2 verdeelt over 5 verdiepingen zijn er heel veel materialen beschikbaar die goed bruikbaar zijn in nieuwe projecten. Het gaat niet alleen om inrichting zoals meubilair, maar ook bouwmaterialen, installatiemateriaal en nog veel meer.

Om herbruikbare materialen te oogsten uit een slooppand moet je er altijd vroeg bij zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk en vaak vis je achter het net. Daarom is deze circulaire safari georganiseerd door Insert, samen met Woonin en Ingenieursbureau BOOT & BNI. “Een eenvoudige manier om materialen te selecteren nog voor deze uit het gebouw verdwenen zijn”, aldus de drie partijen.