Hollandse Meesters - Koormuziek van Nederlandse componisten

Nieuwegeins Kamerkoor zingt koormuziek van Nederlandse componisten

nieuwegein • Het Nieuwegeins Kamerkoor zingt op zondag 23 april een kamerkoorprogramma met a capella gezongen liederen en korte liederencycli. Voor dit concert is koormuziek van Nederlandse componisten uit de 19e tot en met 21e eeuw uitgezocht. Onder andere bekende kinderliedjes als ‘De boer had maar ene schoen', door Jetse Bremer worden in een nieuw jasje gestoken. 

Verder worden er werken van Bernard Zweers en Alphons Diepenbrock gezongen, afgewisseld met vier koorgrapjes van Antoon Maessen. Van Hendrik Andriessen brengt het koor Italiaanse liederen (uit Tre Canzoni) ten gehore en van zijn zoon Jurriaan een Oud-Nederlands lied. De muzikale leiding is in handen van dirigent Arno van Wijk.

Het concert vindt om 16.00 uur plaats in De Rank, aan de Lupine straat 11 in Nieuwegein. De toegang is 15 euro. Voor mensen met een Nieuwegein Stadspas en kinderen tot en met 12 jaar is de toegang 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van het koor en via onderstaande website. Daar is ook meer informatie over het koor en het concert te vinden.

q www.nieuwegeinskamerkoor.nl