• Vincent Griffioen (in het geel) tijdens een wedstrijd van IJFC tegen JSV.
• Vincent Griffioen (in het geel) tijdens een wedstrijd van IJFC tegen JSV. Foto: Jordi Jupijn

Spits Vincent Griffioen verlaat IJFC en kiest voor fusieclub SV Parkhout

Sport

NIEUWEGEIN • De fusie tussen SV Geinoord en VSV Vreeswijk is per 1 juli een feit. Dan gaat SV Parkhout van start. De fusie spreekt de voetballers wellicht aan, want een vijftal meldde zich al als nieuwe speler aan. De bekendste daarvan is Vincent Griffioen die IJFC gaat verlaten.

Van CVV Vriendenschaar komt over Rick Mulder (22). Hij komt al vanaf zijn vijfde jaar uit voor de Culemborgse zaterdagderdeklasser. Hij doorliep daar alle eerste-selectie-elftallen. “Maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Dat wil ik graag gaan bewijzen bij SV Parkhout”, aldus de voetballer. Mulder speelt graag ‘op de nummer-10-positie’ of voorin links. 

Oud-Geinoorders
Twee bekende oud-Geinoorders keren terug naar Nieuwegein. Het zijn de trefzekere centrale spits Vincent Griffioen en verdediger Davey van der Snoek. Ook al doet hun huidige club IJFC nog volop mee in de strijd om promotie naar de tweede klasse, ze houden het beiden toch voor gezien in IJsselstein.

Joël Steiginga en Nino Poeket
Twee andere IJFC-ers die naar SV Parkhout komen zijn Joël Steiginga, ook al een oud-Geinoorder, en Nino Poeket. Laatstgenoemde is 25 jaar en woont in Nieuwegein. In de jeugd kwam hij uit voor VSV Vreeswijk. Daarna speelde hij zes jaar bij IJFC. Poeket is een aanvaller, die voorin op meerdere posities uit de voeten kan.

Verdediger Steiginga is ook al een bekende bij Geinoord. De Nieuwegeiner was vijf seizoenen als trainer bij de roodwitten in dienst.