• Doelman van SV Geinoord Mitchell Temming in actie.
• Doelman van SV Geinoord Mitchell Temming in actie. Foto: Gerard van Vliet

Geinoord-doelman Mitchell Temming staat volgend seizoen niet meer onder de lat

Sport

NIEUWEGEIN • SV Geinoord-speler Mitchell Temming gaat volgend seizoen uitkomen voor de fusieclub SV Parkhout, maar niet als doelman. In plaats daarvan wil hij het gaan proberen als veldspeler; als spits om precies te zijn.

Helemaal vreemd is dat niet voor de jeugdige Mitchell, want hij begon ooit als veldspeler. Dat was toen nog bij de mini’s. Zo rond zijn zestiende ging hij het onder de lat proberen, en dat met het nodige succes. Tweeëneenhalf jaar geleden werd hij bij SV Geinoord zelfs opgenomen in de A-selectie. 

‘Je voelt je vrijer als je speelt’
In de bekerwedstrijd tegen FC De Bilt maakte hij een paar jaar geleden zijn debuut als doelman. Die wedstrijd verloor SV Geinoord overigens met 4-0. In dat eerste jaar is Mitchell meteen eerste keeper geworden bij het eerste elftal. Hij heeft alle wedstrijden meegedaan tot corona de competitie stillegde.

Voor die periode speelde hij in een vriendenteam, dat vierde klasse junioren speelde. Mitchell: “Ook al stond ik onder de lat bij het eerste elftal, ik vond veldspeler toch eigenlijk wel leuker. Volgens mij hoef je je als veldspeler minder druk te maken om de fouten die je maakt. Je voelt je vrijer als je speelt.”

Mitchell weet niet precies meer hoeveel wedstrijden hij in het eerste elftal heeft gekeept. Na de coronaperiode heeft hij weer een halfjaar onder de lat gestaan. Daarna raakte hij geblesseerd, waardoor een andere doelman zijn kans pakte. 

Dit seizoen heeft Mitchel maar twee wedstrijden in het eerste elftal gekeept. “Dus ik denk dat ik zo rond de 25 wedstrijden op doel op heb gestaan.”

Bekerwedstrijd tegen FC Medemblik
De bekerwedstrijd tegen FC Medemblik zal hij niet zo snel vergeten. Omdat er nogal wat vaste basisspelers afwezig waren, mocht Mitchell mee als invaller-veldspeler. “Het leuke was dat ik in die wedstrijd mocht invallen en ook nog eens scoorde. Prachtig toch? Ik scoorde vanuit een lange bal, die onze keeper speelde. Onze andere spits kopte de lange bal door, waardoor ik een-op-een met de keeper van FC Medemblik kwam te staan en de bal over hem heen wist te wippen.”

SV Geinoord beschikt op dit moment over drie doelverdedigers. De afspraak is dat de derde keeper en Mitchell elkaar afwisselen met spelen bij O-23 en op de bank zitten als wissel. Dat gebeurt om de twee weken.

Thijs Middelkoop