• Kevin Jupijn (r) in actie voor JSV.
• Kevin Jupijn (r) in actie voor JSV. Foto: Jordi Jupijn

JSV-aanvoerder Kevin Jupijn vertrekt volgend seizoen naar FC De Bilt

Sport

NIEUWEGEIN • De zaterdagderdeklasser JSV zal het komend seizoen zonder zijn aanvoerder Kevin Jupijn moeten doen. De verdediger gaat dan uitkomen voor eersteklasser FC De Bilt.

Kevin twijfelde vorig seizoen al of hij al dan niet op Galecop zou blijven. Toch koos hij toen voor JSV, de club waar zijn vader als bestuurslid en fotograaf actief is. ‘’Maar dit jaar vond ik toch dat de tijd gekomen was om de stap te maken en mezelf te ontwikkelen”, vertelt Kevin. Uiteindelijk is de keuze op FC De Bilt gevallen. “Ik hoop dat de Biltenaren zich in de eerste klassen zullen handhaven.”

Kevin is door veel clubs uit de regio benaderd om daar te komen voetballen. Er zijn ook heel wat gesprekken gevoerd. “Ik heb ook gesproken met de nieuwe trainer van JSV: Ricky Testa La Muta. Uiteraard vond hij het jammer dat ik vertrek.”

De belangrijkste reden voor Kevin om bij JSV te vertrekken is dat hij bij FC de Bilt op een hoger niveau wil spelen, waardoor hij zich beter kan ontwikkelen. “Maar ik ben nu nog JSV’er en wil er samen met de jongens alles aan doen de club in de derde klasse te houden. Ik wil natuurlijk met een goed gevoel afscheid nemen”, aldus Kevin.