• Het Nedereindse Park.
• Het Nedereindse Park. Foto: Maarten van der Kuijl

Gemeente wil zonnepanelen plaatsen op plas in Nedereindse Park

Nieuws

REGIO • De gemeente Utrecht wil de recreatiemogelijkheden in het Nedereindse Park verbeteren en nieuwe natuur aanleggen. Ook wil ze hier schone energie opwekken met zonnepanelen op de oostelijke plas. Dit in samenwerking met de gemeenten IJsselstein, Nieuwegein, waterschap de Stichtse Rijnlanden en recreatieschap De Stichtse Groenlanden. Ook de provincie Utrecht helpt mee.  

Zwemmen of varen is verboden in de plas van het Nedereindse Park. De oevers zijn te steil, het water is niet schoon genoeg en er komen scherpe voorwerpen in voor. Dat komt doordat er vroeger bouwafval in het water terecht is gekomen.

De plas is groot. Daardoor is hij wel geschikt om schone energie op te wekken, meent de gemeente Utrecht. Daarom wil ze op het oostelijke deel van de plas zonne-eilanden leggen. “Dat willen we op een mooie manier doen. Dat kan bijvoorbeeld door de panelen op groene eilanden te leggen.”

Meedenken
De gemeente Utrecht wil graag advies van inwoners over sporten, spelen en bewegen voor de toekomst van het Nedereindse Park en de zonne-eilanden in de plas. Dit in combinatie met mooie natuur en een goede bereikbaarheid. Op die manier wil ze het park aantrekkelijker maken voor bewoners van Nieuwegein, IJsselstein en Utrecht.

Heb je ideeën en wil je meedenken? Wil je weten wie erbij betrokken zijn en hoe het proces verloopt? Volg dan de online bijeenkomst op maandag 17 april of kom donderdag 20 april naar de inloopbijeenkomst in het Zendstation in Lopikerkapel. Kijk voor meer informatie over deze bijeenkomst op deze website.

Direct je mening geven? Dat kan via online platform DenkMee.