• Het beeld aan de Vossenweide, beschilderd door bewoonster Samantha Vuijst.
• Het beeld aan de Vossenweide, beschilderd door bewoonster Samantha Vuijst. Foto: Karel Riemersma
FOTOREPORTAGE

Bewoners Vossenweide in Nieuwegein vergroenen hun buurt: ‘Klaar om deze zomer te stralen’

Nieuws

NIEUWEGEIN • Bewoners van de Vossenweide hebben samen in hun eigen buurt twee grote zelfbeheervakken ingericht met groen die ze ook met elkaar gaan onderhouden. Afgelopen weekend was de feestelijke opening door wethouder Guido Bamberg.

“We zeggen zo vaak dat we het samen moeten doen. Maar hier zie je dat het ook echt werkt”, aldus de wethouder. “De buurt is klaar om deze zomer weer te stralen met dank aan allereerst de bewoners. Zij helpen met uitdenken en de aanleg, maar gaan voor een deel ook zelfbeheer doen. Maar ook partijen als Woonin, Lister, Movactor het Wijknetwerk Batau-Noord en de gemeente leverden hun aandeel aan de mooie nieuwe Vossenweide”. 

Alle bewoners waren uitgenodigd en voor de kinderen waren er knutselactiviteiten. Zo konden er vosjes geverfd, getekend en gefiguurzaagd worden. Er stonden hapjes en drankjes klaar. Buurtbewoner Gera: “Een fantastische start van groenbeheer versie 2.0 - gemeenten en bewoners samen. En het beeld van het vosje is gewoon geniaal.”

Buurvrouw José was het daar helemaal mee eens: “Er is een fantastisch groenplan gerealiseerd en deze is zelfs boven verwachting.”