Waterpolovrouwen bijna kampioen

nieuwegein • Het moet wel heel vreemd gaan als het vrouwenwaterpoloteam van Aquarijn dit seizoen geen kampioen wordt. Met nog slechts twee wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg van trainer Arie Schouten 6 punten voorsprong op de nummer twee VZV Njord.

Komend paasweekend heeft de ploeg vrijaf. Op zaterdag 15 april wordt uit gespeeld tegen Wiekslag en een week later volgt de thuiswedstrijd tegen concurrent Njord. Het zou leuk geweest zijn als Aquarijn na de wedstrijd tegen VZV Njord de kampioensvlag zou kunnen hijsen, maar naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dat al een week eerder.

Maar een kampioensfeest komt er op 22 april in ieder geval, vertelt aanvoerder Areth Meijer. Ze speelt al vanaf haar zestiende in het eerste team van Aquarijn en draagt al zes seizoenen de aanvoerdersband van haar ploeg. "De wedstrijd tegen De Vennen van afgelopen zaterdagavond had weinig om het lijf", aldus Areth. De cijfers spreken boekdelen. De tussenstanden waren 6-2; 12-2; 12-4 en 14-5.

Dat Aquarijn koploper is, heeft volgens Areth alleen te maken met de eigen kracht van het team. "We trainen driemaal in de week keihard en zijn daardoor wellicht gegroeid als team. Het is jammer dat we komend seizoen een paar meiden door enkele oorzaken kwijtraken. Maar we doen onze uiterste best daarvoor een paar goede vervangsters te vinden."

Overwinning JSV

nieuwegein • JSV heeft zaterdag opnieuw een overwinning behaald. In IJsselstein werd VVIJ met 1-0 verslagen. Het duel was van een matig gehalte, de ploegen deden niet veel voor elkaar onder. In de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. Na de rust werd het er niet beter op. Toen JSV in de 63e minuut door Damian Tjon op 0-1 kwam, probeerde VVIJ het tij nog te keren door een aantal wisselspelers in te brengen, maar de bezoekers slaagden erin de voorsprong vast te houden.