vrijdag 7 april

Workshop babymassage
10:00, Nieuwegein, Dorpshuis Fort Vreeswijk, Fort Vreeswijk 1
In de workshop leren ouders/verzorgers hoe ze hun baby helpen ontspannen. Deelname aan de workshop kost 2 euro. Aanmelden kan via info@fortvreeswijk.nl of 06-21664918. Deelnemers wordt gevraagd zelf een aankleedkussen mee te nemen.

zaterdag 8 april

Paasroute op Cityplaza
10:30, Nieuwegein, winkelcentrum Cityplaza
Op winkelcentrum Cityplaza kunnen belangstellenden op zaterdag 8 april het paasverhaal volgens de Bijbel ontdekken. Van 10.30 tot 15.30 uur staan daar dan vele schilderijen die het lijdensverhaal van Christus uitbeelden. Er zijn routeboekjes en gidsen aanwezig.

Patrick Nederkoorn in De Kom
20:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
In een Duitse krant las Patrick Nederkoorn over de aanstaande 'Enthollandisierung der Erde'. Er stond: "Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Er komt dus een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linker rijbaan naar Duitsland komen. Schaffen wir das?" In 'Hoogtij' vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit inderdaad 'schaffen'.

maandag 10 april

Speciale editie 'KOM carrousel'
10:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Op 2e paasdag is er een special edition van 'KOM carrousel'. Kinderen tussen de 5 en 10 jaar kunnen dan tussen 10.30 en 12.00 uur lekker losgaan in het muzieklokaal of ons beeldend atelier. Om 11.30 uur laten ze de papa's en mama's zien wat ze allemaal gemaakt en geleerd hebben in een mini-concertje.

woensdag 12 april

Dansvoorstelling 'La Despedida'
20:30, Nieuwegein, De Kom, Stadsplein 6
Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom van LAVA Collective met La Despedida een hedendaags requiem met stevige autobiografische inslag. 'La despedida' - letterlijke betekenis: het moment van afscheid nemen - zit in alles wat bestaat. Situaties waar afscheid nemen een rol speelt, zijn ontelbaar.