• VTV-speelster Tanja Helle in actie.
• VTV-speelster Tanja Helle in actie. Foto: Aangeleverd

Zilver voor Nieuwegeinse tafeltennister Tanja Helle op NK

Sport

NIEUWEGEIN • Maar liefst vijf speelsters van het Nieuwegeinse VTV namen vorige week deel aan de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis. De beste prestatie van hen kwam op naam van Tanja Helle. Zij werd tweede in het enkelspel. Emine Ernst, een oud-VTV-speelster, was in de finale te sterk voor haar. Tanja verloor in vier games.

De kampioenschappen begonnen voor Tanja met een dubbel samen met haar teamgenote Chana van der Venne. Daarna volgde een wedstrijd in het enkelspel om vier gewonnen games (best of 7). Vervolgens werd weer een dubbel gespeeld. De eerste wedstrijddag werd afgesloten met de achtste finale van het enkelspel. 

De tweede dag begon met de halve finale dubbelspel tegen de latere kampioenen Dobrila Jorguseska en Shuhan Men. Niet lang daarna moest Tanja aan de bak in de kwartfinale van het enkelspel. Die won ze met 4-0 in games. Een uur later stond de halve finale tegen teamgenote Sanne de Hoop op het programma. Tanja won die met 4-2. 

Daarna begon de finale tegen Emine Ernst, met wie Tanja voor Nederland uitkomt in TeamNL. Ondanks alle goede voorbereidingen en de nodige strijdlust bleek Emine Ernst in alle vier de games de sterkste speelster. De voormalige VTV-ster klopte Tanja met 4-0: 11-8; 11-6; 11-8 en 11-7.