• Karel van Schaik (zwart-wit) in actie voor JSV.
• Karel van Schaik (zwart-wit) in actie voor JSV. Foto: Jordi Jupijn

Karel van Schaik trefzeker voor JSV: ‘Altijd al een doelpuntenmaker geweest’

Sport

NIEUWEGEIN • JSV lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Door overwinningen op DVSU, Vriendenschaar en VVIJ is de formatie van trainer Henri Berghoef de middenmoot van de derde klasse al aardig genaderd. De man die daar voor een flink deel aan heeft bijgedragen is Karel van Schaik, die tegen Vriendenschaar (4-1 overwinning) alle vier de doelpunten voor zijn rekening nam.

De jeugdige Karel van Schaik (19) is een nieuweling in de selectie van Berghoef. Vorig jaar nog speelde de trefzekere aanvaller nog in de A1 van De Meern. Nu maakt deel uit van het team van Berghoef, die overigens na dit seizoen bij JSV vertrekt en zal worden opgevolgd door Ricky Test La Muta. 

Op de goede plek staan
Karel van Schaik, die studeert aan de universiteit van Amsterdam, heeft altijd al redelijk goed kunnen scoren. ‘’Ik ben altijd al een doelpuntenmaker geweest. Ik sta vaak op de goede plek om relatief makkelijke ballen erin te schieten. Ik wacht mijn kans af en als het moment komt, probeer ik er te staan.”

Bij zijn vorige clubs trainde Karel speciaal op doelschieten. “Ik weet van mezelf dat ik over een redelijk goed en hard schot beschik, waarvan ik ook zoveel mogelijk gebruik maak.’’ 

Enkelbandblessure
Karel mag dan momenteel in het eerste elftal van JSV uitkomen, hij speelde dit seizoen niet meer dan tien wedstrijden. Al in de tweede wedstrijd bij JSV moest hij wegens een ernstige enkelbandblessure uitvallen. Maar inmiddels heeft hij al weer twee wedstrijden opzitten.     

Karel speelt graag in de punt van de aanval, maar kan op alle posities redelijk uit de voeten. De JSV’er scoorde in de laatste drie wedstrijden maar liefst zes keer. Het maakt hem niet uit of dat via zijn hoofd of met zijn voet gebeurt. 

Periodetitel
Over het herstel van zijn ploeg merkt hij het volgende op: ‘’De eerste paar maanden viel alles voor ons gevoel de verkeerde kant op. Echt weggespeeld werden we nooit. Vaak in de laatste vijf minuten kregen we de verliezende goal tegen. Iedereen werd er gek van. Maar na de winterstop valt alles wél de goede kant op. Het vertrouwen is terug en dat resulteert weer in goede uitslagen. Wie weet zit er zelfs nog een periodetitel in. Ik sluit niets uit.’’

Thijs Middelkoop