• Kleedjesmarkt langs de Nedereindseweg in Nieuwegein op Koningsdag.
• Kleedjesmarkt langs de Nedereindseweg in Nieuwegein op Koningsdag. Foto: Arend Bloemink

Heb jij al plannen voor Koningsdag? Hier in Nieuwegein kun je een kleedjesmarkt vinden

Algemeen

NIEUWEGEIN • Aan de Nedereindseweg wordt op Koningsdag, op 27 april, een kleedjesmarkt georganiseerd. Deelnemers kunnen een kleedje neerleggen langs de weg en tweedehands spullen verkopen. Vorig jaar bezochten meer dan 10.000 mensen deze vrijmarkt. 

De kleedjesmarkt begint net buiten winkelcentrum Muntplein. Vandaar loopt het parcours over de Nedereindseweg om bij de Herenstraat te eindigen. Tussen 07.00 uur en 16.00 uur mogen inwoners vanaf hun zelf meegebrachte kleedjes tweedehands spullen verkopen.

Wie dat wil, zal vroeg uit de veren moeten. Vanaf 05.00 uur mogen er plekken ingenomen worden op het terrein. Reserveren is niet mogelijk. De kleedjes mogen uitsluitend aan één kant van de weg worden neergelegd. 

Professionele handel en andere commerciële verkoop is niet toegestaan, verkoop van zelfbereid voedsel en alcohol ook niet. Op kleedjesmarktnieuwegein.nl is meer informatie te vinden.

De kleedjesmarkt wordt georganiseerd door een groep Nieuwegeinse vrijwilligers. Heb je zin om de organisatie een handje te helpen? Op de website staan de contactgegevens.