Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Jongeren in Nieuwegein verdienen gemiddeld 22.600 euro per jaar

Algemeen

NIEUWEGEIN • Jongeren tussen de 18 en 25 jaar verdienen in de gemeente Nieuwegein gemiddeld 22.600 euro. Dit blijkt uit de meest recente cijfers (uit 2021) van het CBS.

In bijna alle gemeenten in de provincie Utrecht ligt het inkomen hoger dan het landelijke gemiddelde, zo ook in Nieuwegein. De gemeente waarin jongeren veruit het meeste geld verdienen is Oudewater. De inkomsten van jongeren bedroegen daar in 2021 ongeveer 33.500 euro. 

Dit komt volgens het CBS vooral doordat 18 tot 25-jarigen uit kleinere (plattelands)gemeenten vaak al op jonge leeftijd aan het werk gaan. Daardoor hebben zij qua inkomen een voorsprong op hun leeftijdsgenoten die door hun studie niet fulltime werken.

Zo verdienen jongvolwassenen in de gemeente Utrecht met 14.500 euro ruim de helft minder dan hun leeftijdsgenoten in Oudewater. Daarmee staan ze in de provincie Utrecht onderaan.

Naast Oudewater vallen ook Brielle en Westvoorne in Zuid-Holland en Edam-Volendam op. In deze gemeenten verdienden jongeren in 2021 gemiddeld ruim 30.000 euro. Net als in Utrecht ligt dit bedrag in andere studentensteden aanzienlijk lager.