Schoonspringers winnen vijfkamp

nieuwegein/eindhoven • In Eindhoven werd zaterdag de laatste wedstrijd van de vijfkamp schoonspringen gehouden. Aquarijn was in Brabant vertegenwoordigd met tien springers, die het in de verschillende leeftijdsgroepen uitstekend deden.

Zo was er in de serie 8 (gevorderde springers) goud voor Mika Grosze Nipper. De bronzen medaille was voor Yuna Hulkenberg. Joy Daalhuizen werd vierde. In de B+ groep (14 jaar en ouder) was er goud voor Lars van Hilten en behaalde Aiden Wallegie het brons. Beide springers zijn overigens pas sinds september actief voor Aquarijn. 

In de C-groep (12 en 13-jarigen) kwamen Minte Bos en Elisa Kool in actie. In deze groep eindigde Minte als zesde en werd Elisa met een serie uitstekende sprongen derde.

In de D-groep (10 en 11-jarigen) waren Yvie Bakker en Sureka Bierman Kerklaan uitstekend op dreef. In een veld van 13 springers werd Yvie vijfde en legde Sureka beslag op een zilveren plak. In de E-groep (9 jaar en jonger) won Lizzy Hamerling, die dit jaar op de vijfkamp haar debuut maakte, goud.

Aquarijn, die aan de wedstrijd als de nummer 1 begon, wist door de fraaie resultaten van zaterdag nog verder uit te lopen. De Nieuwegeinse schoonspringformatie werd zoals was verwacht winnaar van de beker. 

Het klassement na vijf wedstrijden ziet er als volgt uit: 1. Aquarijn Nieuwegein, 175; 2. SBC Breda, 116; 3. De Dolfijn Amsterdam, 112; 4. PSV Eindhoven, 97; 5. ZPC Amersfoort, 95.


Klaverjassen

nieuwegein • De SPNN organiseert op zaterdag 8 april een marathon klaverjassen in het Petanque Centrum Nieuwegein. De start is om 10.00 uur, de marathon eindigt rond 18.00 uur. Voor aanmelding of meer informatie, bel met 0622414051 of 0620420947.