• SV Geinoord viert achtjarig bestaan wandelvoetbal.
• SV Geinoord viert achtjarig bestaan wandelvoetbal. Foto: Kees van der Meer

Wandelvoetbal viert achtjarig bestaan

nieuwegein • Het wandelvoetbal van SV Geinoord vierde vorige week haar achtste verjaardag.

Oprichter van het wandelvoetbal bij de club Gerard van Vliet vond dat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij mocht gaan. Sponsoren, bestuursleden en alle huidige- en oud deelnemers waren uitgenodigd om naar Sportpark Parkhout te komen. 

Er werd koffie gedronken en taart gegeten. Van Vliet kreeg uit handen van Hans van der Meijden, voorzitter van SV Geinoord, een verrassingspakket en een bos bloemen als dank voor zijn inzet. 

De groep oud-voetballers heeft inmiddels de activiteiten weer opgepakt. Niet alleen worden onderlinge partijtjes gespeeld, maar ook vriendschappelijke wedstrijden tegen andere clubs die over een afdeling wandelvoetbal beschikken.
Zo wordt komende vrijdag aan een toernooi bij het IJsselsteinse VVIJ deelgenomen. Maar zelf organiseren de Nieuwegeiners ook toernooien. Nu dus nog onder de naam SV Geinoord maar vanaf 1 juli in de nieuwe kleuren onder de naam SV Parkhout.

SV Geinoord biedt sinds 2014 wandelvoetbal aan. In 2015 heeft FC Utrecht in samenwerking met SportID een clinic gegeven om deze tak van sport in Nieuwegein op de kaart te zetten. Inmiddels is het wandelvoetbal niet meer weg te denken bij de club.

Thijs Middelkoop