• De korfballers van Koveni tijdens de veldcompetitie vorig seizoen.
• De korfballers van Koveni tijdens de veldcompetitie vorig seizoen. Foto: Aangeleverd

Korfballers gaan het veld weer op

nieuwegein • De Nieuwegeiners speelden afgelopen zaterdag in 't Veerhuis tegen Wolderwijd, dat op de vijfde plaats staat. Koveni won die wedstrijd met 24-18.

De ploeg zal hoogstwaarschijnlijk in de derde klasse F als tweede eindigen. De Nieuwegeinse formatie pakte uit de 13 gespeelde wedstrijden 19 punten. Maar dat is niet voldoende voor het kampioenschap. Dat is inmiddels al in handen van Hellas '63, dat momenteel 26 punten uit 13 wedstrijden heeft. 

Het tweede deel van de veldcompetitie gaat op zaterdag 22 april van start. Vóór die datum zullen waarschijnlijk nog wel oefenwedstrijden worden gespeeld, maar volgens Laurie Straver is het programma daarvan nog niet bekend. 

Liever in de zaal

Laurie, die sinds vorig seizoen captain van het team is, speelt overigens liever in de zaal dan op het veld. "Al moet ik zeggen dat het op het veld gezelliger is, omdat we dan beschikken over onze eigen kantine. Tijdens de zaalwedstrijden maken we gebruik van de kantine van de sportzaal." 

Laurie Straver is het korfballen in feite met de paplepel ingegoten. Toen ze zes jaar was, deed ze al iets wat op korfballen leek. 

Koveni mag in de zaal wellicht dan als tweede eindigen, op het veld met moeilijke tegenstanders gaat het wat minder voortvarend. Daar bezet de ploeg, in dezelfde samenstelling als in de zaal, de zesde plaats.

Komend seizoen zal er binnen Koveni niet al te veel worden gewijzigd. Niet alleen trainer Frits de Gooijer heeft voor een jaar bijgetekend, ook alle spelers en speelsters blijven het eerste team van de club trouw.
Over de gemiddelde leeftijd lijkt aanvoerder Laurie Straver zich nog geen zorgen te maken. ‘’Momenteel is de gemiddelde leeftijd 26 jaar. Doorstroming vanuit de jeugd is dan ook nog niet zo nodig."

Koveni is een fusievereniging. De club is ontstaan uit de fusie van twee korfbalverenigingen uit Nieuwegein, namelijk JUKO uit Jutphaas en Minerva uit Hoog-Zandveld. Bij Koveni wordt er minimaal één keer per week getraind. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld in competitieverband.

Thijs Middelkoop