Rugbyers spelen tegen Phoenix

nieuwegein • Op de rugby-accommodatie op Sportpark Galecop is op zondag 2 april volop activiteit. Dan speelt namelijk het mannenteam van RCN tegen Phoenix uit het verre Delfzijl én komen twee damesrugbyteams in actie. De wedstrijd van de mannen begint om 13.00 uur.

RCN is ingedeeld in de promotiepoule Midden-Noord. Daarin hebben ze tot op heden drie wedstrijden gespeeld. Eén werd daarvan gewonnen, terwijl er twee verloren gingen. 

Bij RCN gaat het overigens goed. Dat is zeker het geval bij de senioren, maar vooral bij de jeugd. Daar groeit de belangstelling voor de rugbysport nog steeds, wat zeker ook te danken is aan de clinics die door RCN op scholen en bij bedrijven worden gegeven. 

Bij de senioren van RCN zijn de spelers van 19 tot 65 jaar. Ze worden getraind door Jan Dekker en Camiel Soesbergen. Bij de jeugd zijn Theo de Goeij en Jan Dekker de trainers. De jeugd is in alle klassen vertegenwoordigd, ook in de promotiepoules. Ze doet het daarin bijzonder goed.

Komend seizoen gaan vijf jeugdspelers meedraaien bij de senioren. Het zijn jongens die al vanaf hun achtste jaar lid zijn van de club en dus al zeer ervaren rugbyers genoemd kunnen worden. 

Maar ook de seniorenafdeling maakt nog steeds een groei door. Dit seizoen meldden zich maar liefst zeven nieuwe spelers aan. De selectie werd daardoor nog breder en sterker.