Klanten van PLUS van Loon hebben massaal hun boodschappen pakketzegels gedoneerd aan Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein.
Klanten van PLUS van Loon hebben massaal hun boodschappen pakketzegels gedoneerd aan Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Foto: Aangeleverd

Actie voor de voedselbank

nieuwegein • Klanten van Plus van Loon hebben hun boodschappen-pakketzegels gedoneerd aan Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Dit gebeurde door de zegels in de bij Plus van Loon staande verzamelbox te doen. Er zijn maar liefst 71 dozen bij elkaar gespaart. Christ en Jolanda van Loon waren zo blij met dit grote aantal dat zij het aantal pakketten verdubbeld hebben. Er zijn in totaal maar liefst 143 boodschappenpakketten gebracht bij Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. 


Samenwerking Repair Cafés in Nieuwegein

nieuwegein • Vanuit stichting Repair Café Nieuwegein werken de Repair Cafés in Nieuwegein sinds 1 maart samen en wordt er om de veertien dagen gerepareerd in Buurtplein Doorslag (1e zaterdag) en Buurtplein Galecop (3e zaterdag).

Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar het draait om (samen) repareren. Vrijwilligers repareren door bezoekers meegebrachte kapotte spullen, zoals kleding, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed en klokken.

Beide Repair Cafés hebben op dit moment verschillende vacatures voor onder andere gastvrouw/heer, floormanager en reparateurs. Kijk op www.vrijwilligershuis-nieuwegein.nl voor de vacatures.