Rotaryclub gaat zwerfvuil opruimen vanwege 100-jarig bestaan

nieuwegein • De Rotaryclub bestaat dit jaar 100 jaar in Nederland. Dat wordt door alle districten en clubs uitgebreid gevierd met een emissieloze estafette die start in Noord-Holland en eindigt in Zeeland.

Van clublocatie naar clublocatie is de route uitgezet langs fietspaden. Rotary Club Nieuwegein, dit jaar bestaan ze 45 jaar, ontvangt de karavaan op zondag 26 maart. Dan komt de bakfiets vanuit IJsselstein, gaat door Nieuwegein en gaat door naar Houten.

De clubs leggen een route af door Nieuwegein, onderweg verzamelen ze zwerfvuil. Iedereen kan meedoen aan deze actie. Je kunt vanaf 10.00 uur starten op een van de startpunten waar materiaal beschikbaar is om zwerfvuil op te ruimen. Je kunt ook gewoon vanaf je huisadres starten met een vuilniszak en handschoenen.

Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

q www.rotary.nl/nieuwegein


Magic Circus

nieuwegein • Het Magic Circus komt van 24 tot en met 29 maart naar Nieuwegein. Het circus staat op het grasveld aan de Ratelaar, naast winkelcentrum Hoogzandveld. Kaarten zijn online verkrijgbaar via magic-circus.nl. In diverse winkels met een circusposter liggen kortingsbonnen. Houders van een geldige Nieuwegein Stadspas betalen slechts €5,- voor hun entreebewijs.