• De ontmoetingsruimte van Stichting Jut & Zo in de wijk Jutphaas-Wijkersloot.
• De ontmoetingsruimte van Stichting Jut & Zo in de wijk Jutphaas-Wijkersloot. Foto: Aangeleverd

Jut & Zo al 3 jaar ‘de huiskamer’ van Nieuwegeinse wijk Jutphaas-Wijkersloot

Algemeen

NIEUWEGEIN • Jut & Zo in de Nieuwegeinse wijk Jutphaas-Wijkersloot bestaat drie jaar. Voorzitter Inge Visser noemt de ontmoetingsruimte ‘de huiskamer van de wijk’.

“Jut & Zo is een dynamische plek, gerund door vrijwilligers. Met veelal gratis toegankelijke activiteiten, en een breed aanbod, wordt ontmoeting in de wijk gestimuleerd”, aldus Inge. “Door wijkbewoners op deze manier met elkaar in contact te brengen, ontstaat er niet alleen binnen Jut & Zo maar ook in de wijk, een sterke sociale cohesie die bijdraagt aan een fijne leefomgeving en verbeterde kwaliteit van leven.”

Jut’s Troostdeken
Elk jaar komen er nieuwe activiteiten bij in Jut & Zo. Jut’s spelletjesmiddag bijvoorbeeld, of Avondje uit bij Jut. Een gezellige avond met diner, waarbij wijkbewoners er echt even ‘uit’ zijn.

“Vorig jaar zijn we ook gestart met de voorbereidingen voor Jut’s Troostdeken”, vertelt Inge. “Wat begon als een dromerig idee, uitgetekend op een kladblaadje, is uitgegroeid tot een mooi, liefdevol project dat in 2022 van start is gegaan. Haaksters werken vrijwillig aan een uniek ontwerp voor dekens die we willen delen met ouderen die, om wat voor reden dan ook, moeten verhuizen naar een nieuwe plek. Een stukje troost, warmte en geborgenheid, dat gunnen we deze mensen ontzettend.”

Maaltijd
Stichting Jut & Zo is voortdurend in beweging, ook met het zoeken naar samenwerkingen. Het bedrijf ‘De Hollandse Pot Enzo’ kookt bijvoorbeeld heel 2023 elke maandag voor de wijkbewoners die in Jut & Zo komen eten.

“Jut & Zo bestaat inmiddels 3 jaar, en dat willen we vieren”, vertelt Inge, Op 15 april 2023 tussen 14.00 uur en 16.00 uur wordt er een open dag gehouden met feestelijke activiteiten. “Uiteraard is iedereen van harte welkom om kennis te maken met Jut & Zo.”