Gesprekskring voor senioren

Gesprekskring voor senioren

nieuwegein • Centrum voor Levensvragen Lekstroom organiseert in samenwerking met bibliotheek De tweede verdieping maandelijks een gesprekskring voor senioren, mogelijk gemaakt door het Oranjefonds. 

De bijeenkomsten zijn op 27 maart, 24 april, 22 mei, 26 juni, 31 juli, 28 augustus, 30 oktober, 27 november en 18 december en vinden plaats van 10.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 09.45 uur) bij bibliotheek De tweede verdieping. 

Iedere maand wordt onder de deskundige begeleiding van Elisabeth van Windt, geestelijk verzorger, een ander onderwerp aangesneden. De bijeenkomsten staan los van elkaar, men kan per keer bekijken of het thema aanspreekt. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

In maart is het thema: 'kijk in de spiegel'. Speciale gast deze maand is Tessa Schiethart. Zij heeft een grote wijnvlek in haar gezicht en ze is visueel beperkt. In het boek Zien en gezien worden reflecteert zij op vragen zoals: wie ben ik in het oog van de wereld? En hoe kijk ik naar mezelf? Zij zal hierover graag meer vertellen en vragen beantwoorden. 

Deelnemers gaan wij ook met elkaar in gesprek over het zelfbeeld en door welke factoren dit beïnvloed wordt. De toegang is gratis. Inloop is vanaf 09.45 uur.

"Ouder worden in deze tijd heeft een eigen dynamiek en roept diverse vragen op. Vragen die allemaal verder gaan dan de alledaagse praktische dingen, ook wel zingevingsvragen of levensvragen genoemd. Wat betekent het om ouder te worden? Wat is in deze levensfase van belang en wat geeft u zin in het leven? Bij de maandelijkse gesprekskring senioren ontmoet je leeftijdsgenoten rondom wisselende thema's", aldus de organisatie van de gesprekskring.

Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

q www.centrumvoorlevensvragen.nl/utrechtzuid