Open dag bij tennisvereniging

nieuwegein • De tijd dat tennisverenigingen een wachtlijst moesten aanleggen, omdat er geen plaats meer was voor nieuwe leden lijkt voorbij te zijn. Iedereen die graag wil gaan tennissen kan bij de tennisclubs weer volop terecht. Er worden bij de verenigingen zelfs open dagen gehouden om mensen enthousiast te maken voor de tennissport.

Zo wordt bij de Tennisvereniging Oudegein (TVO) op zaterdag 18 maart een open dag gehouden. Deze is in hoofdzaak bestemd voor mensen die geen tenniservaring hebben. Een onderdeel van de open dag is een clinic, die wordt gegeven door de trainers van Tennisschool2ace. De jeugd tot en met 12 jaar kan 18 maart terecht van 11.00 tot 12.00 uur en de senioren en jeugd vanaf 13 jaar van 12.00 tot 13.00 uur. 

TVO heeft in het park Oudegein beschikking over zeven kunstgrasbanen waarop het gehele jaar in de buitenlucht kan worden getennist. Het is een actieve club, want naast de jaarlijkse clubkampioenschappen, wordt ieder jaar een drietal toernooien georganiseerd. Aan het einde van het jaar is er ook nog de winterdubbelcompetitie op vrijdagavonden.

Ook meisjes en jongens jonger dan elf jaar kunnen bij TVO gratis met tennis komen kennismaken. Dat is mogelijk via de tennisschool van de club. Het jeugd-instroom-uur is iedere maandagmiddag om 16.00 uur. Kinderen die een keer willen meedoen dienen zich wel op te geven via info@tennisschool2ace.nl.