• Het herenvolleybalteam van NVC.
• Het herenvolleybalteam van NVC. Foto: Aangeleverd

Volleyballers nog steeds plezier in spel

nieuwegein • ‘’Iedereen traint bijna altijd eenmaal per week. Dat is op de dinsdagavond. Die is altijd goed bezet. De helft van de spelers is er ook op de donderdagavond. De andere helft is aanwezig om de overige teams training te geven.’’ Aan het woord is Ronald Huizinga, een man, die al jarenlang bij NVC is betrokken. 

Vanaf het ontstaan van NVC speelde Ronald een paar jaar in heren 1. Nadat hij als speler was gestopt, werd hij trainer in Woerden. Al vrij snel keerde hij echter terug bij NVC, waar hij ging uitkomen voor heren 2. Hij keerde terug bij heren 1 nadat dat team in 2021 was gestopt en heren 2 heren 1 werd. Dat team speelt momenteel in de derde divisie, waarin best goede resultaten worden behaald. Zo werd onlangs heel krap met 3-2 verloren van de nummers een en twee en werd afgelopen weekeinde met 3-2 gewonnen van de nummer zeven van de ranglijst.

Held

‘’We staan nu op de 6e plaats met slechts 8 punten minder dan de nummer twee’’, vertelt Ronald. ‘’Sinds seizoen 2021/2022 zijn vier spelers, waaronder ik zelf, zich meer bezig gaan houden met de trainingen. Dit seizoen ben ik begonnen met het verzinnen van de oefeningen op dinsdag en die bleken aan te slaan. Op de donderdag bekijken we met elkaar hoe we het komend weekeinde gaan spelen. Onze doelstelling is in ieder geval samen goed volleyballen en natuurlijk ook heel blijven. Dat vinden we mede vanwege onze leeftijd best belangrijk.’’ 

Die is vrij hoog. Het team telt drie spelers van rond de twintig, maar de rest is al ver in de dertig en ouder. Roger van Schie is de held van het team. Hij is met zijn zestig jaar de oudste. Mogelijkheden om het team te verjongen zijn er momenteel nog niet. ‘’Als wij als ouderen een stapje terug zouden moeten doen, is dat geen probleem. Er zijn echter nog geen jongeren die ons kunnen vervangen. Daardoor is er nog geen verjonging mogelijk. En dat duurt ook nog wel even’’, besluit Ronald.

NVC is een volleybalvereniging in Nieuwegein. De club heeft ongeveer 120 leden, variërend in de leeftijd van zes tot ruim zestig. Veel van de teams van NVC nemen deel aan de competitie op verschillende niveau’s. De thuisbasis van de vereniging is sinds 2013 het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein.

Thijs Middelkoop